Optimini cursus

Voor de beginnende zeiler vanaf 7 jaar

Speciaal voor de allerjongste watersporters heeft Zeilschool It Beaken het Optimini kamp. Dit kamp is voor de jongste zeilers van 7 tot en met 9 jaar. Het kamp begint op zondagochtend en eindigt op donderdagmiddag. Het Optimini kamp is dus korter dan een regulier zeilkamp. Dit doen we omdat het voor deze jonge cursisten vaak een eerste keer is dat ze voor langere tijd alleen van huis zijn. Daarnaast is het voor deze leeftijdsgroep ook een zeer spannende tijd waar vermoeidheid aan het einde van de week een grote rol speelt.

Eerste stap naar een CWO-diploma

Zeilen in de Optimist wordt afgewisseld met spelletjes, zodat spelenderwijs de beginselen van het zeilen worden geleerd en de verveling nooit toeslaat. De Optimini cursisten slapen in het Optimistenhuis en hebben hun eigen vaste instructeurs. Tijdens het Optimini kamp ligt de focus meer op het hebben van een super gezellige zeilweek en een leuke eerste zeilervaring dan op het behalen van en CWO-diploma. Er wordt wel volgens het CWO systeem lesgegeven, zodat de cursisten hier alvast kennis mee kunnen maken. Op donderdagmiddag zijn de ouders vanaf 14:00 uur welkom om mee het water op te gaan, zodat ze kunnen zien wat ze allemaal al hebben geleerd.

Voor kinderen die voor het eerst op (zeil)kamp gaan en dit heel spannend vinden, bieden wij ook nog een Optistart kamp aan. Dit kamp duurt 3 dagen en is bedoeld voor de allerjongste die alvast willen oefenen hoe het is om op zeilkamp te gaan. Mocht 5 dagen te kort zijn, kies dan voor de reguliere Optimisten cursus.

Lijkt het je wat? Reserveer direct!

Boek nu
  • Optiminicursus - Zeilschool It Beaken - Zeilcursus Heeg
  • Optiminicursus - Zeilschool It Beaken - Zeilcursus Heeg
  • Optiminicursus - Zeilschool It Beaken - Zeilcursus Heeg
  • Optiminicursus - Zeilschool It Beaken - Zeilcursus Heeg
Pagina delen:

De voordelen van It Beaken

  • Prachtige locatie direct aan het Heegermeer
  • Lekker eten, drinken, slapen bij StayOkay Heeg
  • Jonge, enthousiaste groep instructeurs
  • Aparte accommodatie voor de allerjongsten
Contact opnemen
Optimini cursus proberen? Reserveer nu! Boek direct