• Veel leuke activiteiten na het zeilen

  • Gezellig met z’n allen op het water

  • Een super vakantie met je vriendjes!

Optimini

Voor de beginnende zeiler vanaf 7 jaar

Speciaal voor de aller jongste watersporters heeft zeilschool It Beaken het optimini-kamp. Dit kamp is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het kamp begint op zondagochtend en eindigt op donderdagmiddag. Het optimini kamp duurt dus korter dan een regulier kamp. Dit doen we omdat het voor deze jonge zeilers vaak een eerste keer is dat ze voor langere tijd alleen van huis zijn. Daarnaast is het voor deze leeftijdsgroep ook een zeer inspannende tijd waar  vermoeidheid aan het einde van de week een grote rol speelt. Dit kamp is voor kinderen van 7 t/m 9 jaar.

Eerste stap naar een diploma

Zeilen in de optimist wordt afgewisseld met spelletjes, zodat spelenderwijs de beginselen van het zeilen worden geleerd en de verveling nooit toeslaat. De optimini cursisten slapen in het optimistenhuis en hebben hun eigen vaste instructeurs. Tijdens het optimini kamp ligt de focus meer op het realiseren van een leuke eerste zeil ervaring en leuke vakantie dan op het halen van een cwo diploma. Er wordt wel volgens het CWO systeem lesgegeven maar de focus ligt op de eerste positieve zeilervaring. Op donderdagmiddag mogen je ouders op het water komen kijken wat je allemaal al geleerd hebt.

Voor kinderen die voor het eerst op kamp gaan en dit heel spannend vinden bieden we ook een optistart kamp aan. Dit kamp duurt 3 dagen en is bedoeld voor de allerjongsten die nog nooit van huis zijn geweest. Zijn de kinderen al wat ouder dan kunnen ze kiezen voor het optimisten kamp.

Reserveren