Zeilschool It Beaken

Wij geloven dat leren zeilen op een zeilkamp kinderen uitdaagt om grenzen te verleggen, zelfstandig beslissingen te nemen en nieuwe vrienden te maken. Een onvergetelijk zeilkamp is ons doel!

Ottenhome Heeg
Sinds 2014 is Ottenhome Heeg eigenaar van zeilschool It Beaken. Jan IJben, directeur van Ottenhome Heeg, wil met zijn team hun zeilpassie overbrengen op de Nederlandse jeugd. Hij wil het prachtige Friesland laten zien en jongeren een unieke zeilvakantie bieden. Ottenhome Heeg is begonnen als een organisatie die boten verhuurt en op die manier mensen in aanraking brengt met watersport. Inmiddels is het uitgegroeid tot een full-service organisatie voor alles op en om het water.

Accomodatie
It Beaken is onderdeel van Ottenhome Heeg en is dan ook gehuisvest op een gedeelte van hun terrein. We slapen op Hotelschip “It Beaken”. Het schip heeft 2 en 3 persoonskamers met ieder een eigen wastafel. Verder zijn er gezamenlijke douches en toiletten. In de gezellige verblijfsruimte staat een bar en loungehoek met een aanbod aan spelletjes. Als het regent worden hier ’s avonds leuke activiteiten georganiseerd! Het eten wordt bereid in de keuken aan boord.

Instructeurs
Bij It Beaken krijg je les van een gecertificeerde instructeur.  Instructeurs zijn na jarenlange zeilervaring en na het behalen van hun CWO 3 diploma in opleiding gegaan om les te leren geven. Instructeurs worden actief getraind om in het voor-, hoofd- en naseizoen zowel zelf perfect te kunnen zeilen als om de kennis over te kunnen dragen en dus goed les te kunnen geven. Instructeurs zijn het eerste aanspreekpunt voor cursisten, zij verzorgen de zeillessen en spellen én zij zijn verantwoordelijk voor het welzijn en plezier van de cursisten. Een gemotiveerde groep zorgt er iedere week voor dat jouw zeilkamp een unieke ervaring is!

Coaches
Instructeurs worden begeleid door coaches. Dit zijn ervaren instructeurs die tijdens het zeilkamp zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. In het voor- en naseizoen leren ze de instructeurs nog beter zeilen en tijdens de zomer helpen ze instructeurs om goed te kunnen lesgeven. Coaches zijn tijdens een zeilkamp eindverantwoordelijk voor al het reilen en zeilen, zij zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders/vertegenwoordigers.

Opleiders
Zeilschool It Beaken heeft 5 opleiders: Esmée, Jan, Luc, Marloes en Saskia. Zij zetten zich het hele jaar in om jouw zeilvakantie fanatisch te maken. Zij geloven dat zeilen het allerleukste is om te doen en vinden het geweldig om dit samen met meer dan 70 instructeurs aan jou te leren! Zeilschool It Beaken is een zelf organiserend team, maar werkt nauw samen met Ottenhome Heeg. Alle vrijwilligers bij zeilschool It Beaken hebben een passie voor zeilen en hebben als belangrijkste doel om jouw week tot unieke zeilvakantie te maken!

Meteen reserveren?

Boek hier
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Instructeur worden? Neem contact op

Boek nu je zeilkamp voor 2024!

Zeker zijn van een plekje in jouw favoriete discipline? Boek dan nu jouw zomerkamp!

Lees verder