Zeilschool It Beaken

Wij geloven dat een zeilboot in de wind kinderen uitdaagt om grenzen te verleggen, zelfstandig beslissingen te nemen en daarnaast een sociaal netwerk creëert. Een onvergetelijk zeilkamp is ons doel!

Sinds 2014 is Ottenhome Heeg eigenaar van zeilschool It Beaken. Jan IJben, directeur van Ottenhome Heeg, wil met zijn team hun zeilpassie overbrengen op de Nederlandse jeugd. Hij wil het prachtige Friesland laten zien en jongeren een unieke zeilvakantie bieden. Ottenhome Heeg is begonnen als een organisatie die boten verhuurt en op die manier mensen in aanraking brengt met watersport. Inmiddels is het uitgegroeid tot een full-service organisatie voor alles op en om het water.

It Beaken is onderdeel van Ottenhome Heeg. We slapen in Hotelschip “It Beaken”. Het schip heeft 2 en 3 persoonskamers met ieder een eigen wastafel. Verder zijn er gezamenlijke douches en toiletten. In de gezellige verblijfsruimte staat een bar en loungehoek met tv. Hier worden ’s avonds leuke activiteiten georganiseerd. Het eten wordt bereid in de keuken aan boord. Hiervoor is een speciaal catering team samengesteld.

Bij It Beaken krijg je les van een gecertificeerde instructeur.  Instructeurs zijn na jarenlange zeilervaring en na het behalen van hun CWO 3 diploma in opleiding gegaan om les te leren geven. Instructeurs worden actief getraind om in het voor-, hoofd- en naseizoen zowel zelf perfect te kunnen zeilen als om de kennis over te kunnen dragen en dus goed les te kunnen geven. Instructeurs zijn het eerste aanspreekpunt voor cursisten, zij verzorgen de zeillessen en spellen én zij zijn verantwoordelijk voor het welzijn en plezier van de cursisten.

Bij It Beaken zijn meer dan 70 instructeurs actief. Een gemotiveerde groep zorgt er iedere week voor dat jouw zeilkamp een unieke ervaring is. Instructeurs worden begeleid door coaches. Coaches zijn ervaren instructeurs die tijdens het zeilkamp zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. In het voor- en naseizoen leren ze de instructeurs nog beter zeilen en tijdens de zomer helpen ze instructeurs om goed te kunnen lesgeven. Coaches zijn tijdens een zeilkamp eindverantwoordelijk voor al het reilen en zeilen, zij zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders/vertegenwoordigers.

Opleiders
Zeilschool It Beaken heeft 6 opleiders. Frank, Jan, Joris, Loek, Marije en Titia zetten zich het hele jaar in om jouw zeilvakantie fanatisch te maken. Zij geloven dat zeilen het allerleukste is om te doen en vinden het geweldig om dit samen met meer dan 70 instructeurs aan jou te leren! Zeilschool It Beaken is een zelf organiserend team maar werkt nauw samen met Ottenhome Heeg. Alle vrijwilligers bij zeilschool It Beaken hebben een passie voor zeilen en hebben als belangrijkste doel om jouw week tot unieke zeilvakantie te maken!

Meteen reserveren?

Boek hier
Pagina delen:

De voordelen van It Beaken

  • Prachtige locatie op 5 min varen van het Heegermeer
  • Lekker eten, drinken, slapen in Hotelschip It Beaken
  • Jonge, enthousiaste groep instructeurs
  • Aparte accommodatie voor de allerjongsten
Contact opnemen
Instructeur worden? Neem contact op

Zomerkampen gaan door!

Daarom kunt u bij ons een
zeilkamp of zeilcursus boeken

Lees verder