Veelgestelde vragen

1. Ik doe mee aan de Optimisten cursus, hoeveel zakgeld heb ik nodig?

Alle maaltijden en activiteiten zijn tijdens een kamp inbegrepen.. Echter, er is bijvoorbeeld een snoepautomaat op het terrein aanwezig en we gaan 1 keer naar het dorp. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld een kaartje kopen om naar opa en oma te sturen. 20 euro zakgeld is voor een week ruim voldoende.

2. Is mijn diploma of vorderingenstaat nog geldig?

Een CWO zeildiploma is je leven lang geldig. Geef bij het boeken aan dat je een diploma hebt en neem deze mee wanneer je naar de zeilschool komt. Een vorderingenstaat heeft een geldigheid van één vaarseizoen. Let op! Vergeet niet om deze mee te nemen wanneer je vorderingenstaat nog geldig is. Tijdens het zeilkamp tekent je instructeur je geleerde punten af op de vorderingenstaat.

3. Wat kan ik allemaal doen op de zeilschool naast het zeilen?

Wanneer je na een zeildag terug komt op de zeilschool is er van alles te doen. Op het grote speelveld kun je onder andere voetballen en volleyballen. Na het diner hebben we een gezamenlijke avondactiviteit, bijvoorbeeld een leuk spel op het eiland of een speurtocht in het dorp. Ook hebben we een gezellige bar waar ’s avonds allerlei spelletjes gedaan worden en we geregeld een spetterende disco opbouwen.

4. Als ik met mijn vrienden en vriendinnen op zeilkamp ga, kan ik dan altijd met hen in dezelfde groep zeilen?

Het is natuurlijk altijd leuk om met je vrienden of vriendinnen in hetzelfde groepje te zitten. Echter, soms kan de een al wat beter zeilen dan de ander. Je zal dan niet de hele week in het zelfde groepje zeilen maar les krijgen op jouw niveau. Maar niet getreurd, na het zeilen is er nog voldoende tijd om elkaar te zien en spreken. Mocht je graag bij je vriendje of vriendinnetje op de kamer willen slapen en/of wanneer je een 2-manscursus geboekt hebt samen in een boot wilt, geef dit dan bij de boeking aan. Dan kunnen wij hier van te voren al rekening mee houden. Als je inlogt bij MijnBeaken kun je alle cursist gegevens invullen. Als je onder het kopje wensen invult met wie je graag op de kamer en/of in de boot wilt, dan kunnen wij hier rekening mee houden. Als je dit pas op de dag van aankomst doorgeeft is het voor ons namelijk lastig om nog in te plannen.

5. Ik ben vegetariër/ heb een allergie, kan hier rekening mee worden gehouden?

Wij kunnen hier zeker rekening mee houden. Geef via MijnBeaken  door welke allergieën je hebt of dat je vegetariër bent, dan geven wij dit door aan de keuken. Geef het wel even van te voren door, zodat de kok rekening kan houden met de inkoop van diverse producten.

6. Met hoeveel andere zeilers krijg ik les?

Iedere dag gaan we in kleine zeilgroepen het water op. Bij de Optimisten en Laser Pico 1-mans  is er voor iedereen een eigen zeilboot en krijg je les in groepen met vier of vijf deelnemers. Bij de Laerling, Laser Pico 2-mans en Laser Vago zit je met z’n tweeën in een boot en krijg je samen met maximaal 2 boten les. We maken gebruik van vlotten en bij-boten waardoor je instructeur altijd vlakbij is. Bij de valken wordt gezeild met drie of vier deelnemers per boot en is je instructeur aan boord.

7. Hoe laat moet ik naar bed?

Een zeilkamp is erg vermoeiend. Je bent de hele dag buiten en druk bezig. Het is daarom belangrijk dat je voldoende nachtrust hebt. Wij houden daarom de volgende bedtijden aan: de jongste cursisten gaan direct na het avondprogramma naar bed. De oudere cursisten tot en met 14 jaar gaan om 23:00 uur naar bed en de cursisten van 15 jaar en ouder om 00:00 uur. Mochten wij bij de jongste cursisten merken dat zij meer slaap nodig hebben, dan wordt het programma voor hen hier op aangepast.

8. Hoe oud zijn de andere jongens of meisjes die op mijn kamer slapen?

Op je kamer tref je vooral leeftijdsgenoten. Wil je samen met iemand op de kamer slapen, geef dit dan aan bij je reservering via MijnBeaken.

9. Mag ik een mobiele telefoon meenemen?

Het is toegestaan om een mobiele telefoon mee te nemen. Voor de Optimisten (inclusief Optistart- en Optmini cursisten) raden wij eigenlijk altijd af om een telefoon mee te nemen.  Mochten ze toch graag naar huis willen bellen, kunnen ze dit altijd met de instructeurstelefoon doen.

10. Moet ik voor mijn CWO diploma ook een theorie examen doen en welke theorie moet ik dan leren?

Er wordt alleen bij de zwaard- en kielboot cursussen CWO III en CWO IV een examen afgenomen. Voor de overige diploma’s wordt er wel theorie behandeld in de les, maar dit wordt niet met een examen getoetst.

Het boek wat je hiervoor nodig hebt is:
Het zeilboek – De leidraad voor zeilers
Auteur: J. Peter Hoefnagels
ISBN: 9789064106187
Koop het boek bij Bol.com

Welke stof moet je leren?
CWO III:
– Hoofdstuk 6 & 9
CWO IV:
– Hoofdstuk 4, pagina’s 102-105 en 134-142
– Hoofdstuk 5, pagina’s 144-147, 172-177 en 183-188
– Hoofdstukken 6, 7 & 8 , helemaal

Theorieles
Tijdens de zeilweek is er altijd een speciale theorieles voor CWO III en CWO IV. Tijdens deze les worden de koppels en krachten, stabiliteit en de wind behandeld. Daarnaast is gedurende de week altijd ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Ook zal de instructeur af en toe stukjes theorie behandelen tijdens de praktijkles. Het is wel heel erg wenselijk dat de cursisten zelf ook uit het boek leren, anders halen ze het (meestal) niet. Het theorie examen is uiteindelijk op donderdagavond.

 

Lijkt het je wat? Reserveer nu!

Boek direct
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Instructeur worden? Neem contact op

Boek nu je zeilkamp voor 2025!

Zeker zijn van een plekje in jouw favoriete discipline? Boek dan nu jouw zomerkamp!

En boek je voor 31 januari 2025, dan geniet je van 10% vroegboekkorting!

Lees verder