• Veel leuke activiteiten na het zeilen

  • Gezellig met z’n allen op het water

  • Een super vakantie met je vriendjes!

FAQ’s

Boek Nu


Frequent Asked Questions

Lees de veelgestelde vragen.

1) Ik doe mee aan de optimistencursus, hoeveel zakgeld heb ik nodig?
Alle maaltijden en activiteiten zijn tijdens een kamp inbegrepen.. Echter, er is bijvoorbeeld een snoepautomaat op het terrein aanwezig en we gaan 1 keer naar het dorp. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld een kaartje kopen om naar opa en oma te sturen. 20 euro zakgeld is voor een week ruim voldoende.

2) Is mijn diploma of vorderingenstaat nog geldig?
Een CWO zeildiploma is je leven lang geldig. Geef bij het boeken aan dat je een diploma hebt en neem deze mee wanneer je naar de zeilschool komt. Een vorderingenstaat heeft een geldigheid van één vaarseizoen, vergeet niet om deze mee te nemen wanneer je vorderingenstaat nog geldig is. Tijdens het zeilkamp tekent je instructeur je geleerde punten af op de vorderingenstaat.

3) Wat kan ik allemaal doen op de zeilschool naast het zeilen?
Wanneer je na een zeildag terug komt op de zeilschool is er van alles te doen! Op het grote speelveld kun je onder andere voetballen en volleyballen. Na het diner hebben we een gezamenlijke avondactiviteit, bijvoorbeeld een leuk spel op het eiland of een speurtocht in het dorp. Ook hebben we een gezellige bar waar ’s avonds allerlei spelletjes gedaan worden en we geregeld een spetterende disco opbouwen.

4) Als ik met mijn vrienden en vriendinnen op zeilkamp ga, kan ik dan altijd met hen in dezelfde groep zeilen?
Het is natuurlijk altijd leuk om met je vrienden of vriendinnen in hetzelfde groepje te zitten. Echter, soms kan de een al wat beter zeilen dan de ander. Je zal dan niet de hele week in het zelfde groepje zeilen maar les krijgen op jouw niveau. Maar niet getreurd, na het zeilen is er nog voldoende tijd om elkaar te zien en spreken!

5) Met hoeveel andere zeilers krijg ik les?
Iedere dag gaan we in kleine zeilgroepen het water op. Bij de optimisten en pico’s is er voor iedereen een eigen zeilboot en krijg je les in groepen met vier of vijf deelnemers. We maken gebruik van vlotten en bij-boten waardoor je instructeur altijd vlakbij is. Bij de valken wordt gezeild met drie of vier deelnemers per boot en is je instructeur aan boord.

6) Hoe laat moet ik naar bed?  
Een zeilkamp is erg vermoeiend. Je bent de hele dag buiten en druk bezig. Het is daarom belangrijk dat je voldoende nachtrust hebt. Wij houden daarom de volgende bedtijden aan: de jongste cursisten gaan direct na het avondprogramma naar bed. De oudere cursisten tot en met 14 jaar gaan om 23:00 naar bed en de cursisten van 15 jaar en ouder om 24:00. Mochten wij bij de jongste cursisten merken dat zij meer slaap nodig hebben, dan wordt het programma voor hen hier op aangepast.

7)  Hoe oud zijn de andere jongens of meisjes die op mijn kamer slapen?
Op je kamer tref je vooral leeftijdsgenoten. Wil je samen met iemand op de kamer slapen, geef dit dan aan bij je reservering.

8) Mag ik als optimist een mobiele telefoon meenemen?
Het is toegestaan om een mobiele telefoon mee te nemen. Deze zal bewaard worden door je instructeur zodat deze niet kwijt kan raken.

 

Reserveer nu