Veiligheid

Wanneer uw kind een week zelfstandig op zeilkamp gaat, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat hij of zij in goede handen is, en alle activiteiten waar uw kind aan deelneemt op een veilige manier verlopen.

Zeilschool It Beaken heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Allereerst is het voor iedere deelnemer aan één van onze zeilcursussen verplicht om in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Daarnaast hebben alle cursisten tijdens het zeilen altijd een zwemvest aan, dit is dan ook verplicht. Om optimaal les te kunnen geven is er bij ieder groepje van 2 tot maximaal 5 cursisten één instructeur aanwezig. Bij de Polyvalk zit de instructeur bij de cursisten in de boot en bij de andere disciplines wordt er lesgegeven vanuit een motorbootje. Zo kunnen instructeurs direct ingrijpen wanneer dit nodig is. Daarnaast ligt er bij Ottenhome Heeg altijd een snelle boot klaar.

Daarnaast hebben al onze instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd gericht op zeilen en lesgeven. Tijdens deze opleiding is veiligheid een belangrijk onderdeel. Zo wordt er volop aandacht besteed aan het creëren van een veilige lessituatie voor ieder boottype. Ook bepalen ervaren instructeurs iedere dag het vaarwater aan de hand van actuele weerberichten. Op deze manier laten we ons nooit verrassen door bijvoorbeeld een heftige onweersbui.

Wanneer er niet gezeild wordt bevinden wij ons het grootste deel van deze tijd op het terrein van de Stayokay. Ook hier zijn onze instructeurs altijd aanwezig om de veiligheid van de cursist te waarborgen. Hierdoor zijn er ook in de ‘vrije uurtjes’ altijd instructeurs in de buurt van de cursisten.

Zeilschool It Beaken is aangesloten bij de stichting Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Dit is een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA en het Watersportverbond. De CWO voert ieder jaar een controle uit op alle bovengenoemde veiligheidsaspecten.

Onze instructeurs groep bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die vaak zelf nog studeren en het leuk vinden om kinderen te leren zeilen en er bovendien een fantastisch kamp van te maken. Mochten er na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen overblijven met betrekking tot de veiligheid van uw kind tijdens een kamp op Zeilschool It Beaken, twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Lijkt het je wat? Reserveer nu!

Boek direct
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Instructeur worden? Neem contact op

Boek nu je zeilkamp voor 2024!

Zeker zijn van een plekje in jouw favoriete discipline? Boek dan nu jouw zomerkamp!

Lees verder