Zeilen in de optimist

De Optimist cursus is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

De Optimist is een kleine eenpersoons jeugdzeilboot, ideaal voor jonge kinderen om het zeilen in te leren. Naast dat het een hele veilige boot is, is hij ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Iedere cursist krijgt zijn of haar eigen boot en wordt begeleid vanaf een vlot of bijbootje. De manoeuvres overstag gaan, gijpen en aanleggen kennen aan het einde van de zeilcursus geen geheimen meer voor je. De hele dag door hebben we een gevarieerd programma onder leiding van gecertificeerde zeilinstructeurs. Je zult je daarom geen moment vervelen.

Wanneer wordt de Optimist cursus gegeven?

Tijdens de zomervakantie kun je de cursus van zaterdag tot en met maandag of dinsdag tot en met donderdag volgen. De eerste dag zeil je een halve dag van 13:00 – 16:00 uur en de twee dagen daaropvolgend zeil je hele dagen van 9:00 – 16:00 uur.

 

Welk CWO diploma kun je halen in de Optimist?

Jeugdzeilen CWO I, II & III

Kosten: € 275,- per cursist

Wil je het zeilen in een Optimist eerst even uitproberen?

Doe dan mee aan de zeilclinic op zaterdag- of dinsdagmorgen! Dit is maar een dagdeel van 9:00 – 12:00 uur, zodat je even kunt kijken of je zeilen leuk vindt. Mocht dit nou zo goed bevallen? Dan kun je je natuurlijk altijd nog opgeven voor de driedaagse cursus. Doe je dit, dan ontvang je ook nog eens € 25,- korting!

Enthousiast geworden?

Boek hier!
Pagina delen:

De voordelen van It Beaken

  • Prachtige locatie op 5 min varen van het Heegermeer
  • Lekker eten, drinken, slapen in Hotelschip It Beaken
  • Jonge, enthousiaste groep instructeurs
  • Aparte accommodatie voor de allerjongsten
Contact opnemen
Instructeur worden? Neem contact op