CWO Systeem

Zeilschool It Beaken is aangesloten bij de CWO, Commissie Watersport Opleidingen, dé kwaliteitsbeheerder van watersportend Nederland. De diplomalijn van de CWO werkt als volgt: in elke discipline van een CWO zeilschool kunnen drie of vier diploma's gehaald worden. Bij Zeilschool It Beaken hebben we de volgende disciplines: jeugdzeilen eenmans, jeugdzeilen tweemans, jeugdzeilen kielboot, zwaardboot, zwaardboot tweemans en kielboot.

CWO Basis (I) - Voor de beginnende zeiler

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die nog nooit (in een specifieke boot) hebben gezeild. Tijdens de opleiding worden de beginselen van het zeilen systematisch bijgebracht. Het diploma omvat de basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken van de zeilen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water.

CWO Ervaren (II) - Voor de zeiler met enige ervaring

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in CWO I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal en man overboord, aangevuld met bijbehorende theorie.

CWO Gevorderd (III) - Voor de bekwame zeiler

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het diploma omvat zowel basis- als gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger- en lagerwal, ankeren en loskomen van de grond. Ook de theorie sluit aan bij het gevorderdenniveau. Bij de zwaard- en kielboot cursussen wordt de theorie getoetst door middel van een examen.

CWO Vergevorderd (IV) - Voor de zeiler die opzoek is naar uitdaging

Alle vaardigheden moeten onder alle omstandigheden beheerst worden, waarbij inzicht zeker een vereiste is. Met dit diploma ben je in staat om zowel theoretisch als praktisch manoeuvres te combineren tot veilig en snel handelen op het water. Dit diploma kan alleen behaald worden in de disciplines zwaard- en kielboot. Zowel de theorie als de praktijk wordt getest door middel van een examen.

Welke CWO diploma's worden bij Zeilschool It Beaken uitgegeven?

Discipline Te behalen diploma’s
Optimist Jeugdzeilen CWO Basis, Ervaren, Gevorderd
Laerling Jeugdzeilen Kielboot CWO Basis, Ervaren, Gevorderd
Laser Pico 2-mans Jeugdzeilen 2-mans CWO Basis, Ervaren, Gevorderd
Laser Pico 1-mans Zwaardboot CWO Basis, Ervaren, Gevorderd, Vergevorderd
Kielboot Kielboot CWO Basis, Ervaren, Gevorderd, Vergevorderd
Laser Vago Zwaardboot 2-mans CWO Basis, Ervaren, Gevorderd

 

Ter kennisgeving: Als je bijvoorbeeld de diploma’s jeugdzeilen CWO Basis en Ervaren hebt gehaald en verder gaat in jeugdzeilen 2-mans, begin je weer bij CWO Basis.

Wil jij ook graag een CWO diploma halen? Reserveer nu!

Boek direct
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Instructeur worden? Neem contact op

Boek nu je zeilkamp voor 2024!

Zeker zijn van een plekje in jouw favoriete discipline? Boek dan nu jouw zomerkamp!

Lees verder