CWO Systeem

Zeilschool It Beaken is aangesloten bij de CWO, Commissie Watersport Opleidingen, dé kwaliteitsbeheerder van watersportend Nederland. De diplomalijn van de CWO werkt als volgt: in elke discipline van een CWO zeilschool kunnen drie of vier diploma's gehaald worden. Bij Zeilschool It Beaken hebben we de volgende disciplines: jeugdzeilen eenmans, jeugdzeilen tweemans, jeugdzeilen kielboot, zwaardboot, zwaardboot tweemans en kielboot.

CWO I - Voor de beginnende zeiler

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die nog nooit (in een specifieke boot) hebben gezeild. Tijdens de opleiding worden de beginselen van het zeilen systematisch bijgebracht. Het diploma omvat de basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken van de zeilen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water.

CWO II - Het logische vervolg

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in CWO I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal en man overboord, aangevuld met bijbehorende theorie.

CWO III - Voor de gevorderde zeiler

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het diploma omvat zowel basis- als gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger- en lagerwal, ankeren en loskomen van de grond. Ook de theorie sluit aan bij het gevorderdenniveau. Bij de zwaard- en kielboot cursussen  wordt de theorie getoetst door middel van een examen.

CWO IV - Voor de vergevorderde zeiler

Alle vaardigheden moeten onder alle omstandigheden beheerst worden. Inzicht is zeker een vereiste. Met dit diploma ben je in staat om zowel theoretisch als praktisch manoeuvres te combineren tot veilig en snel handelen op het water. Dit diploma kan alleen behaald worden in de disciplines zwaard- en kielboot. Zowel de theorie als de praktijk wordt getest door middel van een examen.

Welke CWO diploma's worden bij Zeilschool It Beaken uitgegeven?

Discipline Te behalen diploma’s
Optistart
Optimini
Optimist Jeugdzeilen CWO I, II & III
Laerling Jeugdzeilen kielboot CWO I, II & III
Laser Pico 2-mans Jeugdzeilen 2-mans CWO I, II & III
Laser Pico 1-mans Zwaardboot CWO I, II, III & IV
Kielboot Kielboot CWO I, II, III & IV
Laser Vago Zwaardboot 2-mans CWO I, II & III

 

Voorbeeld: Als je de diploma’s jeugdzeilen CWO I & II hebt gehaald en verder gaat in jeugdzeilen 2-mans, begin je weer bij CWO I.

Ook je CWO diploma halen? Reserveer nu!

Boek direct
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Instructeur worden? Neem contact op

Boek nu je zeilkamp voor 2023!

Zeker zijn van een plekje in jouw favoriete discipline? Boek dan nu jouw zomerkamp!

Lees verder