Zeilen in de optimist

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan is de Optimist cursus perfect voor jou! In een kleine groep met leeftijdsgenoten leer je spelenderwijs zeilen. Trek aan je schoot, roer recht en zeilen maar! De manoeuvres overstag gaan, gijpen en aanleggen kennen na een week geen geheimen meer voor je. Je vaart de hele dag in je eigen boot. Tussen alle leuke oefeningen, zeilspelletjes en tochten door vergeten we natuurlijk niet dat het vakantie is. Slapen, spelen, tekenen of lezen in je nieuwe zeilboek doe je in het Optimistenschip samen met de andere Optimistcursisten. De hele dag door hebben wij een programma onder leiding van vaste instructeurs. Je zult je daarom geen moment vervelen.

Leer zeilen in je eigen zeilboot!

De boot waarin je zeilt heet de Optimist. De Optimist is een boot gericht op de jongere zeiler. Met een lengte van 2,34 meter is de deze zeilboot perfect om de beginselen van het zeilen te leren, maar ook groot genoeg om ook voor een ervaren zeiler uitdaging te bieden. Naast dat het natuurlijk super leuk is om een week op kamp te gaan, kun je ook je eerste CWO diploma halen. Er zijn drie diploma’s te behalen in de Optimist namelijk; Jeugdzeilen CWO I, II & III.

Dus wil jij een fantastische zeilweek beleven en in een eigen boot kunnen varen? 
Kies dan voor een Optimist cursus bij Zeilschool It Beaken!

Wanneer kun je de Optimist cursus volgen?

Wij bieden de cursus aan tijdens het meikamp, de zomerkampen van week 28 tot en met week 35 en het aftersummerweekend.

Gezien het tijdens het herfstweekend al behoorlijk koud kan zijn, is het helaas niet mogelijk de Optimist cursus te boeken tijdens het Herfstkamp.

Ben jij enthousiast geworden over deze zeilcursus?

Boek nu
  • Optimist cursus - Zeilschool It Beaken - Heeg - Friesland
  • Optimist cursus - Zeilschool It Beaken in Heeg
Pagina delen:

De voordelen van It Beaken

  • Prachtige locatie op 5 min varen van het Heegermeer
  • Lekker eten, drinken, slapen in Hotelschip It Beaken
  • Jonge, enthousiaste groep instructeurs
  • Aparte accommodatie voor de allerjongsten
Contact opnemen
Lijkt het je wat? Boek direct! Reserveren