Zeilen in de Optimist

Ben jij tussen de 8 en 13 jaar oud? Dan is de Optimist de perfecte boot voor jou! In een kleine groep met leeftijdsgenoten leer je spelenderwijs zeilen. Trek aan je schoot, roer recht en zeilen maar!

Het Optimistenkamp

Je vaart de hele dag in je eigen boot, de Optimist. Door middel van leuke oefeningen, zeilspelletjes en tochten leer je de beginselen van het zeilen aan. Ook voor de ervaren zeiler biedt de Optimist voldoende uitdaging. Aan het einde van de week kennen de verschillende manoeuvres geen geheimen meer voor jou! Moe geworden na een dag op het water? Geen probleem! Er is naast het zeilen ook genoeg tijd om bij te komen, te spelen, te tekenen of een boekje te lezen samen met de andere Optimistcursisten en jouw vaste instructeurs. Jij zult je daarom geen moment vervelen!

Naast dat het natuurlijk super leuk is om een week op kamp te gaan, kun je ook je eerste CWO diploma halen. Er zijn drie diploma’s te behalen in de Optimist; Jeugdzeilen CWO I, II & III.

Nieuwsgierig geworden naar het Dagprogramma van de Optimistencursus? Lees hieronder wat je kan verwachten tijdens het zeilkamp.

Dagprogramma Jeugdzeilkamp

07:30 Opstaan! Tijd voor het ontbijt! Tijdens het ontbijt heb je tijd om rustig wakker te worden, een boterham of bakje yoghurt te eten en je lunchpakket te smeren.

08:00 Na het ontbijt is het tijd om je klaar te maken voor de dag. Zeilkleding aan, insmeren en tijd om te verzamelen bij de helling. Samen met de andere cursisten en de instructeurs ga je de boten klaarleggen, waarna het tijd is om het water op te gaan.

09:00 Afvaart! We varen met het vlot naar het Heegermeer en wisselen de lessen af met pauzes en spelletjes.

12:30 Tijd voor lunch. Na een ochtend op het water is het tijd om lekker te gaan lunchen en even bij te komen. Wij lunchen geregeld op het Eiland en na de lunch doen we een middagspel.

13:30 Na een lekkere lunch gaan we weer het water op. Ook in de middag wordt het zeilen afgewisseld met spelletjes en pauzes. Stap voor stap leer jij steeds beter zeilen, op een leuke en leerzame manier!

17:00 Tijd om op te ruimen. Ook het opruimen van het materiaal hoort bij het zeilen. Zo halen we de Optimisten weer uit het water, bergen we de roeren en zwaarden weer netjes op en zorgen we dat de zeilen netjes “gepatatzakt” worden. Hierna heb je tijd om te douchen, een spelletje te doen en even uit te rusten.

18:00 Etenstijd! Samen met de andere cursisten ga je aan tafel en is het tijd om bij te kletsen en het avondeten. Is het lekker weer? Dan eten we misschien wel op een vlot! Lange tocht gevaren? Tijd voor pizza! Elke avond krijg je een andere maaltijd, van een lekkere wrap tot een hamburger op de bbq op vrijdagavond.

19:00 Even bijkomen met de andere Optimistcursisten en instructeurs. Moe na een dag zeilen, dan kan je tekenen of een boekje lezen. Zin om een potje te voetballen met de andere cursisten? Dat kan ook! Zin in iets lekkers? Op het schip hebben we een snoepwinkeltje waar je van je zakgeld wat lekkers kan halen. Ook hebben we een klimrek op het terrein, waar je al je trucjes op kan laten zien. Je zult je dus geen moment hoeven vervelen.

19:45 Limonade drinken en de dag van morgen voorbespreken. Je instructeur legt je uit wat jullie de volgende dag gaan doen en legt je een onderwerp van de theorie uit, bijvoorbeeld knopen.

20:00 Avondspel! De instructeurs hebben een spel voorbereid om met alle cursisten van het Jeugdzeilkamp te doen. Vossenjacht, het Smokkelspel, Levend Cluedo of Levend Stratego, elke avond staat er een ander spel op het programma.

21:00 Bedtijd! Een dag op zeilkamp is behoorlijk intensief, goed uitrusten is daarom extra belangrijk. Tandenpoetsen, pyjama aan en tijd om te gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

Leer zeilen in jouw eigen zeilboot!

De boot waarin je zeilt heet de Optimist. De Optimist is een boot gericht op de jongere zeiler. Met een lengte van 2,34 meter is de deze zeilboot perfect om de beginselen van het zeilen te leren, maar ook groot genoeg om ook voor een ervaren zeiler uitdaging te bieden.

Wil jij een fantastische zeilweek beleven en in een eigen boot kunnen varen? 
Kies dan voor een Optimist cursus bij Zeilschool It Beaken!

Wanneer kun je de Optimist cursus volgen?

Wij bieden de cursus aan tijdens het meikamp, de zomerkampen en het aftersummerweekend.

Gezien het tijdens het herfstweekend al behoorlijk koud kan zijn, is het helaas niet mogelijk de Optimist cursus te boeken tijdens het Herfstkamp.

Ben jij enthousiast geworden voor een zeilkamp in de Optimist?

Boek nu
  • Optimist cursus - Zeilschool It Beaken - Heeg - Friesland
Pagina delen:

De voordelen van zeilschool It Beaken

  • Goed leren zeilen
  • Jonge, enthousiaste en betrokken instructeurs
  • Les in kleine groepen
Contact
Wil jij een weekje bij ons komen zeilen? Boek direct! Reserveren